Kumu lõpetab filmihooaja kokakunsti kiitusega ({{commentsTotal}})

Nii sünnib ramen.
Nii sünnib ramen.

Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide sarja kevadhooajale paneb punkti film, mis avab Jaapanis erakordselt populaarse ramen'i ehk nuudlisupiroa fenomeni ja selle õige valmistamise saladuse.

Jaapani režissööri Koki Shigeno film "Nuudlisupiässad" vallutas maailma festivalide ekraanid juba eelmisel aastal. Põhjusega: pärast selle vaatamist tahaks kohe siirduda lähimasse kohta, kus seda Jaapani igapäevarooga pakutakse, ja mõnuga luristada – nagu tuleb ramen´it süües teha.

Kuigi ramen on pealtnäha lihtne toit, õpitakse aastaid, et seda õigesti valmistada. Need, kes selle kunsti omandavad, on Jaapanis ülikõrgelt hinnatud. Näiteks mitu aastat järjest riigi parimaks ramen´i-kokaks valitud Tomita Osamu väikese lihtsa söögikoha ukse taha kogunevad inimesed juba varahommikul, et enesele eelolevaks päevaks söögiaeg broneerida – teisiti ei ole see võimalik.

Vaatajal on unikaalne võimalus heita pilk Jaapani parimatesse ramen´i-köökidesse, piiluda, mis podiseb potikaane all. Ja mida sinna lisada tuleb, et sellest tõeline maitseelamus saaks.

6. juunil kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatab sisse restorani Riis peakokk Lauri Tomingas.

Film on jaapani keeles ingliskeelsete subtiitritega. Sissepääs tasuta.

Kultuuriteemaliste filmide sarja "Kumu dokumentaal" korraldavad Kumu ja PÖFF. 

Toimetaja: Valner Valme



Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: