Peo ajal jagatakse välja sada supiportsu minutis
Esimene koorem laulupeosuppi saadeti Põltsamaalt Tallinna poole teele juba reedel. Töö jätkub täna ja homme.
"Retseptide kokkupanemisel lähtusime me eelkõige heast maitsest, tervislikkusest ja naturaalsusest, samuti oleme kasutanud laulupeosuppide valmistamisel kohalikku eestimaist köögivilja ja lihasaadusi," rääkis Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol. "Tegemist on meie kõige suurema toetusprojektiga sellel aastal, mistõttu kogu see supp saab Põltsamaa Felixi poolt valmistatud ja ka Tallinnasse saadetud tasuta."
Laulu- ja tantsupiduliste toitlustamisega on seotud üle 200 inimese, neist enamus naiskodukaitsjad; abis on ka kaitseliitlased, kodutütred ja noored kotkad. Et 40 000 pidulist kiiresti söönuks saaksid, kasutatakse erilisi Rootsi sõjaväe madalsurve katlaid. Laulu- ja tantsupeo toitlustusjuht Enno Teiter seletas, et ümber kolde on veesärk, millest toodetakse auru, mis väljutatakse rõhuga ja läheb potti. Teiteri sõnul pakutakse supi kõrval ka leiba, jogurtit, jäätist ja kohukesi. "Ega lõunaks muud ei jõuagi," nentis ta.
Väliköögid seatakse üles Kalevi Spordihalli ja näitusteväljaku juurde, kus alates homme lõunast jagatakse täisvõimsuse korral välja kuni sada supiportsu minutis.
Toimetaja: Tiiu Laks