ERM kuulutas välja konkursi toidusuveniiride leidmiseks ({{commentsTotal}})

{{1522922940000 | amCalendar}}
Setud Matsuri külas Värska vallas kruupe valmistamas 1912. aastal.
Setud Matsuri külas Värska vallas kruupe valmistamas 1912. aastal. Autor/allikas: Johannes Pääsuke

Eesti Rahva Muuseum kuulutas välja toidusuveniiride konkursi, kuhu on oodatud kohalikku toidupärandit ja toorainet väärtustavad võistlustööd. Konkursi tähtaeg on 11. juuni 2018.

Konkursi eesmärk on mitmekesistada ERMi tutvustavate suveniiride valikut ja toetada toidupärandil põhinevat tootearendust.

„Ootame konkursile tooteid, mille valmistamisel on kasutatud traditsioonilist retspeti ja kohalikku toorainet. Samuti jälgime nii toidupärandi kajastumist tootedisainis kui ka teostuse kvaliteeti ja keskkonnasõbralikkust,“ ütles konkursi hindamiskomisjoni liige, ERMi vanemteadur Anu Kannike.

Avalikul konkursil võivad osaleda kõik füüsilisest isikust ettevõtjad ja juriidilised isikud. Mitu isikut võivad esitada ka ühise töö.

Auhinnatutel on õigus kasutada oma toote reklaamis märget “ERMi toidusuveniiri konkursi võitja“. Kui toode võetakse müügile ERMi poodi, siis kasutatakse pakendil muuseumi logo ja toode tõstetakse esile sildiga „ERMi toidusuveniir“. Konkursi auhinnafond on 300 eurot.

Tooteid hindab hindamiskomisjon, mille koosseisu kuuluvad ERMi toidukultuuri eksperdid, avalike suhete osakonna esindaja, müügijuht, toitlustusjuht ning erinevate toidukultuuriga seotud valdkondade esindajad väljastpoolt muuseumi.

Konkursi tähtaeg on 11. juuni 2018 kl 17. Võistlustöid võetakse vastu tööpäeviti kl 9-17 ERMi A-sissepääsu infoletis aadressil Muuseumi tee 2, Tartu.

Toimetaja: Valner Valme



Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: